SAKARYA TEKNOKENT GENEL MÜDÜRÜ DOÇ. DR. GÖRMÜŞ OLDU

Sakarya Teknokent Genel Müdürlüğü görevine Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonometri Bölümünden Doç. Dr. Şakir Görmüş getirildi.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici A.Ş. 2018 – 12 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında yeni yönetim açıklandı. Sakarya Üniversitesi Rektörü ve Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda İcra Kurulu belirlendi. Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı A. Akgün Altuğ getirilirken, Sakarya Teknokent Genel Müdürlüğü görevine ise Doç. Dr. Şakir Görmüş getirildi.

Doç. Dr. Şakir Görmüş Kimdir?

1969 yılında Giresun’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümünden 1993 yılında mezun oldu. Daha sonra sırasıyla University of Illinois at Urbana-Champaign Ekonomi Bölümünde yüksek lisans (1997) ve Oklahoma State Üniversitesi Ekonomi Bölümünde (2004) “Stock Market and Currency Crises in Emerging Economies: A Simultaneous Approach” (Gelişen Ekonomilerde Borsa ve Döviz Krizlerinin Eşzamanlı Tahmini) adlı tez çalışmasıyla doktorasını tamamladı. 2002-2004 yılları arasında OG&E Oklahoma Forecasting Laboratuvarında ve Oklahoma Eyalet Üniversitesinde araştırmacı olarak görev yaptı. Halen Sakarya Üniversitesi SBF Finansal Ekonometri Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Doç. Dr. Şakir Görmüş 2014 yılında Uluslararası Malezya İslam Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2012-2015 yılları arası Finansal Ekonometri Bölüm Başkanlığı ve 2014-2017 yılları arasında İslam Ekonomisi ve Finansı ABD başkanlığı görevlerinde bulundu. 2016-2017 yıllarında Borsa Grubu Merkezi Kayıt Kurumu (MKK) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Çok sayıda uluslararası ve ulusal yayınları olan Doç. Dr. Şakir Görmüş, aynı zamanda TÜBİTAK ve KOSGEB’te panelist ve hakemlik görevlerinde bulundu.  Bakanlık projelerinde yürütücülük ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı ile AB’nin ortak finanse ettiği “Strengthen NGO and Civil Society Association” AB projesi yürütme kurulunda görev yapmaktadır. Finansal Krizler, Politik İktisat, Eğitim ve İslam ekonomisi ve finansı üzerine çalışmaları bulunuyor.

Previous ArticleNext Article

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

97 yıl önce kazanılan şanlı milletimizin Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü adına canlarını hiçe sayarak aziz topraklarımızı kanlarıyla vatan eden bütün şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği paylaştığımız, kardeşliğimizin pekiştiği kurban bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar; yardıma muhtaç insanların unutulmadığı “Eski Bayramlar” tadında, hayırlı, bereketli, huzurlu, sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmenizi temenni ederiz.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ BLOCK SİSTEMLİ İNTRAKET PROJESİ İLE SAĞLIK DALINDA TÜBİTAK TARAFINDAN İKİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Işık Atasoy’un danışmanlığını yaptığı “BLOCK” projesi, Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, 24-27 Haziran 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen İstanbul ve Asya Bölge Finalinde “Sağlık” dalında Tübitak ikincilik ödülünü kazandı.

Sakarya Üniversitesi Teknokent tarafından düzenlenen G-FAST’19 Girişimci Hızlandırma Programı’na katılan ve başarılı çalışmaları ile 2019 yılı G-FAST Final Etkinliğinde BLOCK Sistemli İntraket Projesiyle birinci olan Seda Yıldız, İrem Eroglu ve Eyad Elmansour girişimci ekibimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Sergisi’nde projelerini sunmuş ve Sağlık dalında Tübitak ikincilik ödülünü almıştır.

Aynı yarışmada Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Kurt’un danışmanlığını yaptığı “DKTİ – Yöntemi ile Endüstriyel Öneme Sahip B4C – TİB2 Karışım Tozu Üretimi” adlı projesiyle Savunma-Uzay ve Havacılık alanında Gül Uksak adlı öğrencimiz ve Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendislik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nil Toplan’ın danışmanlığını yaptığı “SN42CA18FE14AL10AG106 Esaslı Metalik Cam Bileşiminin Üretilebilirliği” adlı projesiyle Sağlık alanında Büşra Doğru adlı öğrencimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü almışlardır.

 

Ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz’ın danışmanlığını yaptığı “A335 P91-AISI 316L Farklı Malzeme Çiftinin TIG Kaynak Yöntemi ile Birleştirilmesi, Mikroyapı ve Mekanik Özelliklerinin Karakterizasyonu” adlı projesiyle Makine İmalatı ve Otomotiv alanında Burhan Dinç adlı öğrencimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü almıştır.