G-FAST’18 (GİRİŞİMCİ HIZLANDIRMA PROGRAMI) FİNAL ETKİNLİĞİNDE ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU

Sakarya Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik, Şirketleşme ve Ticarileşme Birimi, Girişim Atölyesi olarak iş fikri sahibi girişimci adaylara G-FAST adında Girişimci Hızlandırma Programı sunmaktadır. Eğitim kapsamında iş modeli oluşturma, finansal kaynaklara erişim, yatırımcı sunumu hazırlama, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları, şirketleşme ve hukuki süreçler başlıklarında eğitimlerini tamamlayan iş fikri sahibi girişimciler, birebir mentörlük desteği ile fikirlerini olgunlaştırmaktadır. Hızlı gelişim kaydeden ve kilit performans göstergesi olan müşteriye erişebilmiş olan adaylar final sahnesinde sunum yapmak üzere hazırlanmaktadır.

Final etkinliğinde sahne ekipleri güne Key Of Change firması kurucusu Murat Özanlar’ın pazarlama teknikleri sunumu ile başladı. Ardından Tüm Girişimci ve Mentörler Derneği (TÜGİM) mentörlerinden Murat Ünver girişimcilere etkili sunum yapma ve motivasyon konuşmasını gerçekleştirdi. Sonrasında G-FAST’18 sponsorlarından TÜGİM adına Murat Ünver, Melih Maral, Özgür Gencer, Atilla Akarsu, Naz Esra Elikar, Salim Birkan Pabuççu ve Meltem Çora’dan oluşan heyet, sahne ekiplerine birebir mentörlük desteği vererek etkili sunum yapma, pazarlama teknikleri ve sahne öncesi motive edici eğitim konusunda kısa bilgilendirmede bulundu.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen G-FAST’18 Final etkinliğinde; girişimciler sahne performansları öncesinde yatırımcılara ve katılımcılara projeleri hakkında sunum yaparak bilgilendirmede bulundular. G-FAST’18 Final etkinliğine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Refik Özkorkmaz, KOSGEB İl Müdürü Onur Kurtçu, SGK İl Müdürü Erhan Cavuş, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, MARKA İl Koordinatörü Şevket Kırıcı, akademisyenler, iş adamları ve öğrenciler katılım sağladı.

ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik, Şirketleşme ve Ticarileşme Birim Koordinatörü B. Gökhan Yüce’nin açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte 13 girişim grubu sahnede beşer dakikalık performans sergilediler. Bu süre içinde tespit ettikleri problem ve önerdikleri çözüm hakkında bilgi vererek, ilgili müşteri segmentlerini detaylı olarak tanımladılar. Gelir yöntemleri ve ekiplerinin altyapısı hakkında paylaşımda bulundular. Jüri üyeleri de ekipleri konunun inovatif yönü, ekibin yeterliliği ve ticarileşme potansiyeli açısından değerlendirdiler.

ÖDÜLLER AÇIKLANDI

Sahne performanslarının ardından Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş konuşmalarında girişimciliğin gelecek vizyonu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek “Bu süreçte bizlere hem maddi hem de manevi desteklerini esirgemeyen değerli sponsorlarımız; TÜGİM, CANCAN Makine, Akçelik Eşya ve İFASTÜRK’e teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı. Ardından Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Fatih Savaşan konuşmalarında girişimciliğin ülke kalkınmasına katkısından ve Sakarya Üniversitesi’nin sağladığı imkânlardan bahsetti.

Konuşmaların ardından ödül töreni sonuçları açıklanarak, ödüller sahibini buldu. G-FAST’18 Final etkinliğinde; üçüncü olan 3D INJECT projesiyle Meryem Güngör ve ekibine AK ÇELİK firma sahibi Cihan Bayraktar tarafından ödülü takdim edildi. Ardından ikinci olan B3T projesiyle Reyhan Dursun ve ekibine CANCAN Makine Firma Sahibi Tunç Özüuğurlu tarafından ödülü takdim edilirken, birinci olan VISITICK projesiyle Hüseyin Akar ve ekibine ödülleri Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Fatih Savaşan tarafından takdim edildi.

Previous ArticleNext Article

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

97 yıl önce kazanılan şanlı milletimizin Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü adına canlarını hiçe sayarak aziz topraklarımızı kanlarıyla vatan eden bütün şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği paylaştığımız, kardeşliğimizin pekiştiği kurban bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar; yardıma muhtaç insanların unutulmadığı “Eski Bayramlar” tadında, hayırlı, bereketli, huzurlu, sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmenizi temenni ederiz.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ BLOCK SİSTEMLİ İNTRAKET PROJESİ İLE SAĞLIK DALINDA TÜBİTAK TARAFINDAN İKİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Işık Atasoy’un danışmanlığını yaptığı “BLOCK” projesi, Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, 24-27 Haziran 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen İstanbul ve Asya Bölge Finalinde “Sağlık” dalında Tübitak ikincilik ödülünü kazandı.

Sakarya Üniversitesi Teknokent tarafından düzenlenen G-FAST’19 Girişimci Hızlandırma Programı’na katılan ve başarılı çalışmaları ile 2019 yılı G-FAST Final Etkinliğinde BLOCK Sistemli İntraket Projesiyle birinci olan Seda Yıldız, İrem Eroglu ve Eyad Elmansour girişimci ekibimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Sergisi’nde projelerini sunmuş ve Sağlık dalında Tübitak ikincilik ödülünü almıştır.

Aynı yarışmada Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Kurt’un danışmanlığını yaptığı “DKTİ – Yöntemi ile Endüstriyel Öneme Sahip B4C – TİB2 Karışım Tozu Üretimi” adlı projesiyle Savunma-Uzay ve Havacılık alanında Gül Uksak adlı öğrencimiz ve Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendislik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nil Toplan’ın danışmanlığını yaptığı “SN42CA18FE14AL10AG106 Esaslı Metalik Cam Bileşiminin Üretilebilirliği” adlı projesiyle Sağlık alanında Büşra Doğru adlı öğrencimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü almışlardır.

 

Ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz’ın danışmanlığını yaptığı “A335 P91-AISI 316L Farklı Malzeme Çiftinin TIG Kaynak Yöntemi ile Birleştirilmesi, Mikroyapı ve Mekanik Özelliklerinin Karakterizasyonu” adlı projesiyle Makine İmalatı ve Otomotiv alanında Burhan Dinç adlı öğrencimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü almıştır.