AR-GE MERKEZLERİ SAKARYA TEKNOKENT’TE BULUŞTU!

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Teknokent ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi ve Sakarya’daki Ar-Ge Merkezleri arasında Teknokent ev sahipliğinde İşbirliği Protokolü imzalandı.

Protokol törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal, Genel Sekreter Dr. Yaşar Kahraman, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin, MARKA Sakarya Koordinatörü ve Ar-Ge Merkezi firmalarının üst düzey yöneticileri katıldı.

SAKARYA TEKNOKENT SANAYİCİNİN YANINDA HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIR

İşbirliği Protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Teknokent ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, “Sanayide alacağımız her mesafe, küresel rekabette ülkemizi üst basamaklara taşıyacaktır. Her sanayi atılımı, başı dik bir ülke olma yolunda, elimizi güçlendirecektir. Bunun için diyoruz ki ülkemizi ileriye taşıyacak anahtar; Teknoloji, Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyondur. Teknoloji üretmeyen bir ülkenin, parlak bir geleceği olamaz. Teknolojik alt yapısı olan ürünleri üreterek ülkemizde bir sıçrama ve ilerleme sağlamalıyız ki bölgemizde söz sahibi bir konuma gelelim. Sakarya Teknokent ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi olarak Ar-Ge kültürüne sahip bölgemizdeki her firma ile işbirliği yapmaya ve çalışmaya hazırız. Bugün imzaladığımız İşbirliği Protokolü ile yükselen sinerjimiz artarak devam edecektir. Sakarya Teknokent olarak her türlü desteğe ve işbirliğine açık olduğumuzu ifade etmek isterim. Protokol törenimize katılarak bizleri onurlandıran başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan hocamız olmak üzere siz değerli firma temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

AR-GE VE İNOVASYON EKOSİSTEMİNE YABANCI DEĞİLİM

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan: “Öncelikle Sakarya’mızdaki tüm üst düzey Ar-Ge firmalarımızı Teknokent çatısı altında üniversitemizde buluşturmaktan yaşadığım mutluluğu sizler ile paylaşmak isterim. Biliyorsunuz yakın zaman içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı görevlendirilmesi üzere Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne atandım. Sakarya camiasını iyi tanıyor ve biliyorum. Üniversitemizi daha ileri götürmek, vizyoner kimliğini geliştirmek için bizlere ve siz değerli sanayicilere önemli görevler düşüyor. Ne kadar sosyal bilimci biri olsam da, Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemine çok yabancı değilim. İki yıl boyunca Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundum. Hepimizin malumu Ar-Ge ve İnovasyon günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi. Etkin Ar-Ge teşvikleri ile sanayisi desteklenen ülkeler Dünya Rekabet Sıralamasında en üst seviyelerde yer almakta. Ülke olarak beklentimiz; yapılan Ar-Ge çalışmalarının ülkemize ekonomimizde katma değer yaratacak, uluslararası pazarda rekabet gücümüzü artıracak ileri teknoloji içeren ürünler olarak dönmesidir. Ben bu protokol töreni ile bu güzel ortamın üniversitemizde yapılmasından, sinerjisinden duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Her bir katılımcı firmaya ve Sakarya Teknokent çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah yaptığımız işleri hayırlı kılsın” dedi.

Protokol törenine katılan Ar-Ge Merkezine sahip firmalar şu şekildedir;

  • OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş.
  • BAŞAK TRAKTÖR İŞ VE TARIM MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
  • TOYOTA BOSHOKU TÜRKİYE OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
  • TIRSAN TREYLER A.Ş.
  • DAIKIN ISITMA VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ SAN. TİC. A.Ş.
  • ASAŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET A.Ş
  • NTG PLASTİK SAN. VE TİC. A.Ş
  • GİZEM SERAMİK FRİT VE GLAZÜR SAN. VE TİC. A.Ş
  • AKSA MAGNET ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER SAN. VE TİC. A.Ş.
  • RC ENDÜSTRİ ULAŞIM ARAÇLARI A. Ş.
  • AYDIN ÖRME SAN. VE TİC. A.Ş
  • FEDERAL ELEKTRİK YATIRIM TİC. A.Ş.
  • AK GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
  • OPTİMAK OPTİMUM SÜREÇ TASARIMI VE UYGULAMALARI SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen program üçlü konsorsiyum protokol töreni ile devam etti ve katılımcıların toplu resim çektirmesiyle sona erdi.

 

Previous ArticleNext Article

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

97 yıl önce kazanılan şanlı milletimizin Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü adına canlarını hiçe sayarak aziz topraklarımızı kanlarıyla vatan eden bütün şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği paylaştığımız, kardeşliğimizin pekiştiği kurban bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar; yardıma muhtaç insanların unutulmadığı “Eski Bayramlar” tadında, hayırlı, bereketli, huzurlu, sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmenizi temenni ederiz.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ BLOCK SİSTEMLİ İNTRAKET PROJESİ İLE SAĞLIK DALINDA TÜBİTAK TARAFINDAN İKİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Işık Atasoy’un danışmanlığını yaptığı “BLOCK” projesi, Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, 24-27 Haziran 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen İstanbul ve Asya Bölge Finalinde “Sağlık” dalında Tübitak ikincilik ödülünü kazandı.

Sakarya Üniversitesi Teknokent tarafından düzenlenen G-FAST’19 Girişimci Hızlandırma Programı’na katılan ve başarılı çalışmaları ile 2019 yılı G-FAST Final Etkinliğinde BLOCK Sistemli İntraket Projesiyle birinci olan Seda Yıldız, İrem Eroglu ve Eyad Elmansour girişimci ekibimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Sergisi’nde projelerini sunmuş ve Sağlık dalında Tübitak ikincilik ödülünü almıştır.

Aynı yarışmada Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Kurt’un danışmanlığını yaptığı “DKTİ – Yöntemi ile Endüstriyel Öneme Sahip B4C – TİB2 Karışım Tozu Üretimi” adlı projesiyle Savunma-Uzay ve Havacılık alanında Gül Uksak adlı öğrencimiz ve Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendislik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nil Toplan’ın danışmanlığını yaptığı “SN42CA18FE14AL10AG106 Esaslı Metalik Cam Bileşiminin Üretilebilirliği” adlı projesiyle Sağlık alanında Büşra Doğru adlı öğrencimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü almışlardır.

 

Ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz’ın danışmanlığını yaptığı “A335 P91-AISI 316L Farklı Malzeme Çiftinin TIG Kaynak Yöntemi ile Birleştirilmesi, Mikroyapı ve Mekanik Özelliklerinin Karakterizasyonu” adlı projesiyle Makine İmalatı ve Otomotiv alanında Burhan Dinç adlı öğrencimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü almıştır.