SAKARYA TEKNOKENT ÇALIŞMALARIYLA AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİ SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR!

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici A.Ş. Teknoloji Transfer Ofisi (ADAPTTO) Koordinasyonunda, akademisyenler eşliğinde 2 Ar-Ge Merkezi ve 1 Tasarım Merkezi kuruldu.  MKS Mermer, Aydın Endüstri ve Aspen Yapı firmaları Ekim ayının son on günü içinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yetki belgelerini almaya hak kazandı.

Sakarya Teknokent’te gerçekleşen işbirliği protokol törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş, Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Mustafa Aydın, firma temsilcileri ve ilgili akademisyenler katıldı.

SAKARYA TEKNOKENT SANAYİCİNİN YANINDA HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIR.

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Görmüş, “Sakarya’mızın bir değeri olan ve 2010 yılında faaliyete geçen Sakarya Teknokent bugün itibarıyla barındırdığı 87 firma ve 400 çalışanı ile büyük bir ailedir. Sakarya Teknokent ’in birincil görevi Sakarya’mızdaki üniversitelerin akademik birikim ve Ar-Ge sonuçlarını Sakarya sanayisine aktarmaktır. Bunun içindir ki ileri teknoloji mal üretmek isteyen girişimcileri ve firmaları içinde barındıran teknokentler üniversitelerin olanaklarından daha iyi yararlanabilmek amacıyla üniversitelerin öncülüğünde ve üniversitelerin içinde veya yakınında kurulmuşlardır. Sakarya Teknokent daha çok sağladığı vergisel avantajlarla ön plana çıksa da asıl fonksiyonu üniversitelerdeki bilgi birikiminin sanayiye aktarılması, girişimcilere fon sağlamada yol gösterici olması ve benzer yapı ve hedefe odaklanmış firmaları bir araya getirerek sinerji oluşturmasıdır.

2017 yılındaki faaliyetler ile Sakarya Teknokent Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında firma ziyaretleri ile Türkiye birincisi olmuş, bu çalışmaların neticesinde 2017 yılındaki Sakarya’mızda altı adet olan Ar-Ge Merkezi sayısı bugün 16 Ar-Ge ve 3 Tasarım Merkezi ile faaliyetlerine ADAPTTO koordinasyonunda devam etmektedir.

Bugün Sakarya’mız ve Sakarya Teknokent adına mutlu bir gün. MKS Mermer, Aydın Endüstri Ar-Ge Merkezi ve Aspen Yapı Tasarım Merkezi olmuştur. Merkezlerin kurulmasında emeği geçen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan olmak üzere Akademisyenlerimiz Doç. Dr. Fatih Çalışkan ve Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Altuncu’ya Sakarya Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Mustafa Aydın’a, Sakarya KÜSİ İl Çalışma Grubu paydaşlarımıza ve ADAPTTO – Teknoloji Transfer Ofisi çalışanlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

SAKARYA TEKNOKENT EYLEM PLANI HAZIR.

Sakarya Teknokent olarak yeni bir eylem planı oluşturduklarını anlatan Görmüş, “Sakarya Teknokent olarak Sakarya’mıza daha iyi hizmet etmek için yeni eylem planları uygulanmaya başlanmıştır.

  1. Teknokentlerin temelinde Üniversite-Kamu-Sanayi arasında bilgi birikimi paylaşımı ve işbirliği koordinasyonunu sağlamak yatmakla beraber alınması gereken daha çok yol vardır. Sakarya’nın savunma sanayi, elektrikli otomobil, raylı sistemler, siber güvenlik ve teknolojik tarım vs. alanlarda üstünlükleri olmakla beraber atılması gereken adımlar vardır. Sakarya teknokent olarak birinci aşamada üniversite ve sanayinin beşeri (akademisyen, projeler vs) ve makina teçhizat envanteri çıkarılması ve eksiklerin tespit edilmesi çalışmasına başlanmış olup ikinci aşamada ise eldeki imkânlarla ve kapasiteyle Üniversite-Kamu-Sanayinin ortak yapabileceği projeler üzerine yoğunlaşacaktır.
  2. Sakarya Teknokent olarak Kamu-Sanayi işbirliğinin örnek bir uygulaması olarak bölgemizdeki belediye ve kamu kurumlarının bilgi işlem şube müdürleri ile toplantılar yapılarak bilgi paylaşımında bulunulacak ihtiyaçları tespit edilecektir. İkinci aşamada teknokent bünyesindeki yazılım firmalarıyla bilgi işlem şube müdürleri bir araya getirilerek işbirlikleri görüşülmesi planlanmaktadır.
  3. Sakaya Teknokent koordinatörlüğünde bölgemizdeki ARGE ve tasarım merkezleri aylık olarak toplanarak bilgi paylaşımı yapmakta ve işbirliği imkânlarını görüşmektedirler. İkinci aşama olarak ARGE ve tasarım merkezlerinin daha aktif ve hızlı bilgi paylaşımında bulunmaları için teknopark moderatörlüğünde portal oluşturulmuştur.

diyerek sözlerini tamamladı.

Previous ArticleNext Article

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

97 yıl önce kazanılan şanlı milletimizin Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü adına canlarını hiçe sayarak aziz topraklarımızı kanlarıyla vatan eden bütün şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği paylaştığımız, kardeşliğimizin pekiştiği kurban bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar; yardıma muhtaç insanların unutulmadığı “Eski Bayramlar” tadında, hayırlı, bereketli, huzurlu, sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmenizi temenni ederiz.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ BLOCK SİSTEMLİ İNTRAKET PROJESİ İLE SAĞLIK DALINDA TÜBİTAK TARAFINDAN İKİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Işık Atasoy’un danışmanlığını yaptığı “BLOCK” projesi, Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, 24-27 Haziran 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen İstanbul ve Asya Bölge Finalinde “Sağlık” dalında Tübitak ikincilik ödülünü kazandı.

Sakarya Üniversitesi Teknokent tarafından düzenlenen G-FAST’19 Girişimci Hızlandırma Programı’na katılan ve başarılı çalışmaları ile 2019 yılı G-FAST Final Etkinliğinde BLOCK Sistemli İntraket Projesiyle birinci olan Seda Yıldız, İrem Eroglu ve Eyad Elmansour girişimci ekibimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Sergisi’nde projelerini sunmuş ve Sağlık dalında Tübitak ikincilik ödülünü almıştır.

Aynı yarışmada Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Kurt’un danışmanlığını yaptığı “DKTİ – Yöntemi ile Endüstriyel Öneme Sahip B4C – TİB2 Karışım Tozu Üretimi” adlı projesiyle Savunma-Uzay ve Havacılık alanında Gül Uksak adlı öğrencimiz ve Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendislik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nil Toplan’ın danışmanlığını yaptığı “SN42CA18FE14AL10AG106 Esaslı Metalik Cam Bileşiminin Üretilebilirliği” adlı projesiyle Sağlık alanında Büşra Doğru adlı öğrencimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü almışlardır.

 

Ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz’ın danışmanlığını yaptığı “A335 P91-AISI 316L Farklı Malzeme Çiftinin TIG Kaynak Yöntemi ile Birleştirilmesi, Mikroyapı ve Mekanik Özelliklerinin Karakterizasyonu” adlı projesiyle Makine İmalatı ve Otomotiv alanında Burhan Dinç adlı öğrencimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü almıştır.