SAKARYA TEKNOKENT – ADAPTTO DESTEĞİ İLE BÖLGEMİZDEKİ AR-GE VE TASARIM MERKEZİ SAYISI 14’E YÜKSELDİ!

Sakarya Üniversitesi Teknokent içerisinde faaliyetlerini sürdüren ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi’nin çalışmaları ve destekleri ile bölgede bulunan Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri sayısı gün geçtikçe hızla artıyor.

Sakarya Teknokent son bir yılda Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısını 14’e yükselmesine katkı sağlayarak Sakarya sanayisine destek olmaya devam ediyor. NTG Plastik, AKSA Magnet, Gizem Frit, RC Endüstri, Federal Elektrik, Optimak STU ve AK Gıda firmaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda düzenlenen değerlendirme toplantısında, ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi’nin de aktif desteğiyle birlikte “Ar-Ge Merkezi Unvanı” ve “Ar-Ge Merkezi Belgesi” almaya hak kazandı. Yine son bir yıl içerisinde Aydın Örme ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi’nin de aktif desteğiyle birlikte “Tasarım Merkezi Unvanı” almaya hak kazanmıştır. Son altı ayda dosyası bakanlığa yeni sunulan MKS Mermer Kesme Makinaları, Aydın Endüstri ve ASPEN Yapı firmalarının da Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmasıyla birlikte Sakarya sanayisinin çalışmasını ve etkinliğini artırmaya devam edecektir.

Sakarya Teknokent ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, “Sanayide alacağımız her mesafe, küresel rekabette ülkemizi üst basamaklara taşıyacaktır. Her sanayi atılımı, başı dik bir ülke olma yolunda, elimizi güçlendirecektir. Bunun için diyoruz ki ülkemizi ileriye taşıyacak anahtar; Teknoloji, Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyondur. Teknoloji üretmeyen bir ülkenin, parlak bir geleceği olamaz. Teknolojik alt yapısı olan ürünleri üreterek ülkemizde bir sıçrama ve ilerleme sağlamalıyız ki cari açığımızı kapatabilelim.” demiştir.

Sözlerini tamamlarken üniversite-sanayi işbirliğini ülkenin gelişmesi yolunda, en önemli araçlardan biri olarak gördüklerini ifade eden Engin: “Emek yoğun üretimden, teknoloji yoğun üretime doğru giden sanayimizin, bilgi ve bilimle çağı yakalayacağını biliyoruz. Bu nedenle araştırmaya, geliştirmeye, inovasyona, tasarıma her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Ülke olarak araştırmaya, geliştirmeye ve tasarıma verilen destek ve teşviklerin karşılığını almaya başladık. Ülke olarak şuan bin civarında Ar-Ge ve Tasarım merkezi sayısına ulaşmış durumdayız. Bu Ar-Ge ve Tasarım merkezleri ülkemizin gelişmesine, büyümesine ve kalkınmasına ciddi katkılar sunmaktadır. Sakarya olarak bölgemizde bulunan Ar-Ge ve Tasarım merkezleri ile üniversiteler arasında kuvvetli bağ kurmayı hedefliyoruz. Üniversitede ana bilim dallarıyla, doktora yapan ve lisansüstü programlara katılan öğrencileri, özel sektörün Ar-Ge merkezlerinde müşterek çalışmayı ön gören programlar icra ediyoruz.

ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi olarak ilerleyen süreçlerde, firmaların “Ar-Ge Merkezi” unvanının sürekliliği için ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite-Sanayi İşbirliği birimi tarafından dönem raporlarının hazırlanması, firmanın ihtiyaç duyacağı alanlarda projelerin hazırlanması gibi konularda danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Güçlü bir sanayi, güçlü bir ülke için biz paydaşlara düşen her sorumluluğu almaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Previous ArticleNext Article

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

97 yıl önce kazanılan şanlı milletimizin Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü adına canlarını hiçe sayarak aziz topraklarımızı kanlarıyla vatan eden bütün şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği paylaştığımız, kardeşliğimizin pekiştiği kurban bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar; yardıma muhtaç insanların unutulmadığı “Eski Bayramlar” tadında, hayırlı, bereketli, huzurlu, sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmenizi temenni ederiz.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ BLOCK SİSTEMLİ İNTRAKET PROJESİ İLE SAĞLIK DALINDA TÜBİTAK TARAFINDAN İKİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Işık Atasoy’un danışmanlığını yaptığı “BLOCK” projesi, Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, 24-27 Haziran 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen İstanbul ve Asya Bölge Finalinde “Sağlık” dalında Tübitak ikincilik ödülünü kazandı.

Sakarya Üniversitesi Teknokent tarafından düzenlenen G-FAST’19 Girişimci Hızlandırma Programı’na katılan ve başarılı çalışmaları ile 2019 yılı G-FAST Final Etkinliğinde BLOCK Sistemli İntraket Projesiyle birinci olan Seda Yıldız, İrem Eroglu ve Eyad Elmansour girişimci ekibimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Sergisi’nde projelerini sunmuş ve Sağlık dalında Tübitak ikincilik ödülünü almıştır.

Aynı yarışmada Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Kurt’un danışmanlığını yaptığı “DKTİ – Yöntemi ile Endüstriyel Öneme Sahip B4C – TİB2 Karışım Tozu Üretimi” adlı projesiyle Savunma-Uzay ve Havacılık alanında Gül Uksak adlı öğrencimiz ve Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendislik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nil Toplan’ın danışmanlığını yaptığı “SN42CA18FE14AL10AG106 Esaslı Metalik Cam Bileşiminin Üretilebilirliği” adlı projesiyle Sağlık alanında Büşra Doğru adlı öğrencimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü almışlardır.

 

Ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz’ın danışmanlığını yaptığı “A335 P91-AISI 316L Farklı Malzeme Çiftinin TIG Kaynak Yöntemi ile Birleştirilmesi, Mikroyapı ve Mekanik Özelliklerinin Karakterizasyonu” adlı projesiyle Makine İmalatı ve Otomotiv alanında Burhan Dinç adlı öğrencimiz TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü almıştır.